Muziekfestival Schiermonnikoog

Na een uitgebreide voorbereiding en veel repetities was het dan na twee jaar corona eindelijk zo ver! Op zaterdag 11 juni waren wij van de partij bij het 63e muziek- en zangfestival op Schiermonnikoog waar we samen met zo’n 50 andere korpsen en koren van ons hebben laten horen.

De avond van tevoren was het vroeg op bed, want de groep vertrok al om 5:00 uur om met de eerste boot naar het eiland te varen. Alle instrumenten en de tassen voor de overnachting in onze mooie kar. Eenmaal wakker gewaaid op de boot zat de stemming er al goed in. In “De Slag” mochten wij voor de jury “Queen of the Dolomites” spelen, een werk geschreven door Jacob de Haan. Dit stuk gaat over de majesteuze bergen bij het plaatsje Cortina d’Ampezzo in Italië. De uitvoering ging goed, iedereen was tevreden met het resultaat en ook door de zaal werd het goed ontvangen.

Na een korte pauze konden we ons klaar maken voor een optreden in de muziekkoepel voor het gezellige deel van ons optreden. We hadden fantastisch weer en de terrassen rondom de koepel waren goed bezet. Nummers zoals Leef (André Hazes Jr.), Nederpop 80’s en Abba Gold deden het dan ook goed.

Aan het eind van de middag kregen wij van de jury de uitslag: een keurige 80 punten (op het niveau van een eerste prijs dus!). Hier en daar wat opmerkingen over de balans maar over het algemeen toch een goed resultaat en zeker niet onverdienstelijk 🙂 Dat moest natuurlijk gevierd worden met een gezellig etentje met (bijna) de hele groep!

Alle mensen die hebben meegeholpen om dit mogelijk te maken (van kar-inpakkers tot voorlezers voor het slapen en van inkopers tot stoelenplaatsers): heel erg bedankt, dankzij jullie hebben we er een prachtig weekend van gemaakt!