Kerstconcert 2019

Om Haule en Donkerbroek alvast goed in de kerststemming te brengen speelden wij op 14 december een kerstconcert in De Mande te Haule. En onder het mom van “hoe meer zielen hoe meer vreugd” deden we dat samen met het koor Elser Smart onder leiding van Jannie Bakker. Met ruim 40 muzikanten vulde dat de zaal al behoorlijk maar gelukkig was er ook nog ruimte voor publiek.

Net als in 2014 wisselen korps en koor elkaar af en werden er natuurlijk ook gezamenlijk nummers gespeeld en gezongen. Diverse bekende kerstnummers passeerden de revue zoals Silverbells, When a child is born en Christmas night. Samen deden we “Happy Christmas (war is over) “, “De Parelvissers” en “Sing a song for the peace” onder de uitstekende leiding van Jannie.

Na de pauze kwamen onder andere “Let it snow” en “Do they know it’s Christmas time” langs. Terloops werd door Koop aangehaald hoe leuk we het vonden om gezamenlijk op te treden en dat was natuurlijk een briljant bruggetje naar “All I want for Christmas is you”.

Marjan onderbrak het programma met een korte muziekquiz. Ondanks haar prima solo kwam de herkenning van het publiek niet verder dan “aanvalluh” maar dat is kennelijk de associatie bij ieder trompet signaal 🙂 Het goede antwoord moest natuurlijk “Stop the cavalry” zijn.

Uiteindelijk wisten we Koop toch over te halen om nog af te sluiten met een stemmig “Stille nacht” en daarmee kwam alweer een einde aan de geslaagde avond! Nou ja… nog even na zitten voor wie dat wilde natuurlijk 😉

Hieronder een aantal mooie sfeerfoto’s met dank aan Anne Westerhof