Voorjaarsconcert

Dit jaar was het thema van ons voorjaarsconcert “In the picture”. Alle verschillende secties kregen een solo stuk waarmee ze goed konden laten horen wat ze kunnen. En dat was erg geslaagd!
We begonnen de avond met de mars 76 trombones, en ook al hadden we er maar twee, de toon was letterlijk gezet met deze vrolijke mars!
Daarna volgde Pavane in blue en een solo voor de cornetten die per ongeluk toch Blow the trumpets heet. Het werk is behoorlijk snel maar onze cornetistes lieten wel horen dat ze ook goed als trompetist uit de voeten kunnen.
Na Down by the Sally gardens en de Nederpop 80’s was het de beurt aan de saxofoon’s om in rokerige sferen de Sugar blues ten gehore te brengen. Met een nonchalante flair waande zelfs Koop zich even in een nachtclub 🙂 Het laatste stuk voor de pauze werd gespeeld door de bassen: The farmers fair, een variatie op het volksliedje De boer had maar ene schoen en hoewel Wiebe daar helaas niet bij kon zijn hebben de overige bassen zich goed laten horen.

(lees verder onder de foto’s)

Na de pauze mochten de hoorns hun noeste arbeid laten zien en horen. Na vele avonden bouwen, aanpassen en perfectioneren kwamen ze voor de dag met zelfgemaakte alpenhoorns, gemaakt van onder andere hengels, koperbuis en onderdelen van oude instrumenten. Daarmee speelden ze een voor de gelegenheid door Koop Schokker geschreven stuk: Heidi, Peter, Gunther und Lisl.
Cent mille chansons en een medley van Mary Poppins liedjes werden gevolgd door een rustige tuba solo met de titel Londonderry Air. De warme klanken van de tuba’s voerden de zaal naar deze Noord-Ierse stad. In dezelfde keltische sfeer als Londonderry air was het hoge You raise me up een flinke uitdaging voor de bugels maar dat klonk prachtig. Jammer dat Carolina dit vanwege een ongeluk vanuit de zaal moest meemaken. Hoewel de fanfare bewerking van dit gospelnummer eigenlijk voor euphonium is lieten de bugels horen dat zij het zeker zo goed konden spelen.
De lijst van solo’s werden afgesloten met de Fascinating Drums, zoals de titel al doet vermoeden een solo werk voor de drum en ongeveer alle percussie die we in de kast konden vinden 🙂 Lekker up-tempo en een opzwepende percussiepartij werd aangevuld door een vrolijke melodie.
We sloten de avond succelvol af met Leef en de toegift Anitschka om daarna tevreden een lekkere gehaktbal te eten in het Witte Huis.