image002

 

  Jubileumuitvoering 2016

  Muziekvereninging Excelsior uit Donkerbroek vierde zaterdag haar 70-jarige jubileum tijdens het donateursconcert in restaurant ‘t Witte Huis. Daarbij trad ook popkoor Poptoan uit Lemmer op. Vier jubilarissen werden in het zonnetje
  gezet, goed voor samen 160 jaar muziek.

  Jubilarissen
  Erelid Hette Teijema werd gehuldigd omdat hij al 60 jaar lid is van de vereniging en nog steeds trouw elk optreden bezoekt. Bovendien speelt hij zo nu en dan mee tijdens een speciale invalbeurt. Jannie de boer is al 50 jaar muzikant en kreeg daarvoor een lintje. De Boer is momenteel de langst actieve muzikant van de vereniging. Egbert Stelma en Sandra van Dijk zijn beide 25 jaar muzikant. Stelma is 25 jaar, met een kleine tussenstop lid van Excelsior. Van Dijk speelde de eerste 10 jaar van haar muzikale leven in Heerenveen, maar is nu alweer 15 lid van Excelsior. Namens de OMF reikte Douwe Bij de Leij de jubilarissen een mooi aandenken uit.

  Logo
  Excelsior presenteerde deze avond het nieuwe logo, ontworpen door Danny de Vries. Ook het vaandel kreeg een opfrisbeurt. Het heeft een plekje gevonden in Pro Rege. Excelsior wordt binnenkort ook in het nieuw gestoken. Zo komen er windjacks met het nieuwe logo. Verder staat een update van de Website op het programma en is er begonnen met de nodige aanschaf van een aantal instrumenten.

  Podium
  Excelsior had op het toneel plaats genomen. Voor het toneel was een podium gemaakt voor popkoor Poptoan uit Lemmer. Zo was er genoeg ruimte om het vele publiek een plekje in de zaal te geven. Excelsior opende de avond met “Queens park Melody” en volgde “Moment of Morricone”. Na die klassiekers namen de jongste leden van Excelsior, Anke Nynke Rooks (op bugel), Renze Meijerhof (cornet) en Tjalling  Kaastra (bariton) plaats tussen het grote orkest.
  Zij volgen sinds driekwartjaar de wekelijkse les van dirigent Koop Schokker. Samen met het korps speelden ze twee werken, speciaal voor de jubileumavond gecomponeerd door Schokker, de Mieke Medley en Do Re Mi. De drie jongste muzikanten kregen een oorkonde uitgereikt van de dirigent. Excelsior is blij met deze talenten.

  Onder leiding van Jannie Brandsma nam popkoor Poptoan uit Lemmer de Bhne over en zong na twee nummers zonder begeleiding  ‘Laat Me’ van Rames Shaffy met het korps. Geert Zigterman, slagwerker van Excelsior nam speciaal voor dit stuk plaats achter de piano.
  Nadat het korps ‘Brave’ ten gehore bracht, zong soliste Stella Schilder onder begeleiding van het korps ‘I will always love you’ van Dolly Parton. Als laatste stuk voor de pauze wetd de mars ‘Our Director’ ten gehore gebracht. Jubilaris Hette Teijema doet ook nog even mee op zijn eigen Grote Trom.

  Na de pauze werd vervolgd met ‘Hallelujah’ en ‘With a Little Help from Mij Friends’ werd het vraag en antwoordspel tussen soliste en koor terwijl het korps de muzikale ondersteuning bood. Het popkoor bracht nog ‘California Dreamin’ van The Mama’s and the Papa’s en een ‘Hair’ medley voordat Excelsior het publiek ‘braveheart; enkele nummers van Elvis Presley en ‘Imagine’ voorschotelde. Sopraansaxofoniste Wietske Tuinstra speelde de solo bij dat lied van John Lennon.
  Dirigent Koop Schokker werd verrast doordat hij tijdens het nummer ‘kleine jongen’ van Hazes eem jeugdfoto via de beamer zag getoond. Als afsluiting speelde het korps de ‘Klezner Karnaval’ van Philippe Sparke. Als toegift werd ‘The Rivers of Babylon’ van Boney M gespeeld. Daarbij zetten korps en koor de zaal nog even in beweging. Zowel muzikanten, publiek als organisatie kijken terug op een geslaagde avond.

  Foto’s van deze avond staan op de fotopagina. 

  Sinterklaas OBS de Trede in de Haule,

  Zoals elk jaar zijn we dit jaar ook weer met een aantal leden naar de Sinterklaasviering op de basisschool in de Haule geweest. We zorgen voor de muzikale noot bij de aankomt van Sinterklaas, DIt jaar hadden Sinterklaas en Zwarte Piet een beetjepech. De auto was stuk. Zwarte Piet had pepernoten getankt. En hebben de kinderen tijdens het wachten sinterklaasliedjes met ons gezongen. ‘DIt is altijd een zeer gezellig gebeuren daar. Bedankt maar weer OBS de Trede!

  Op onze fotopagina staan een aantal foto’s

  Start van het nieuwe seizoen in Rikkingahof.

  Excelsior Donkerbroek is opgericht op 16 september 1945 en dat betekent feest. Onlangs is de aftrap gegeven van dit 70 jarig jubileum met een spetterende muzikale dag in Giethoorn , waar oa ook een door Koop Schokker gecomponeerde versie van De Fanfare bekend uit de film van Bert Haanstra werd gespeeld.

  Een jubileumjaar moet gevierd worden met vrienden. Dat bekende op zondag 4 oktober dat de inmiddels goede vrienden van Rikkingahof te Oosterwolde ook weer in het zonnetje werden gezet.

  Om half 3 zaten de bewoners en begeleiding samen met een aantal trouwe aanhangers van de fanfare klaar, maar omdat de dirigent per ongeluk in Donkerbroek was gestopt en niet in Oosterwolde nam erelid Hette Teyema even de honeurs waar. Gelukkig kwamen de dirigent en de drummer snel, zodat de show slecht met een vertraging van 10 minuten kon beginnen.

  Oa werden er reeds bekende klassiekers gespeeld zoals A Whiter shade of pale en De Rivers of Babylon, maar ook compilaties van the Eagels en Eric Clapton mogen op zo'n middag niet ontbreken. De Fanfare in Es werd nog gespeeld zodat iedereen zich een beetje terugwaande in Giethoorn.

  Excelsior heeft dit jubileumjaar nog veel meer in petto. Wij willen dan ook iedereen uitnodigen om ons te volgen via de website en de sociale media. Want Excelsior laat zien ook met de tijd mee te gaan, zodat ook in de toekomst een mooi korps kan blijven bestaan waar muzikale klanken en gezelligheid hand in hand samengaan.

  Jubilerende Muziekfederatie geeft concert in acht dorpen.

  Met een rondtocht door Ooststellingwerf vierde de Muziek Federatie Ooststellingwerf (MFO) zaterdag haar 50-jarig jubileum. In elk dorp dat een harmonie, fanfare of brassband heeft, werd een miniconcert gegeven. De weergoden waren het HaFaBra-orkest goed gezind zaterdag. In Donkerbroek werd ‘s morgens om 10.00 uur de concertreeks gestart. Met donkere luchten boven het orkest werd er meteen een mooi concert neergezet door 120 muzikanten vanuit heel Ooststellingwerf.

  Nog maar net in de twee bussen gestapt om naar het volgende optreden in Waskemeer te gaan, was er onweer en zware regenval. Eenmaal in Waskemeer aangekomen kon er weer een concert gegeven worden zonder regen. Door dat weer viel de opkomst van het luisterende publiek wel wat tegen. Ook in Haulerwijk, de volgende concertplaats, was de dreiging van regen nog groot. In oosterwolde kwam het orkest, dat de hele dag onder leiding stond van Piet Groeneveld, echt op stoom en werd er een mooi concert gegeven. Na een verdiende pauze in Appelscha kwam er een fraai zonnetje tussen de wolken door. Het zorgde meteen voor meer publiek. In Elsloo was er meer dan de helft van de concerten gespeeld.

  Daarna werd er doorgereisd naar Oldeberkoop. Daar was in het publiek John Blanken aanwezig, die speciaal voor het jubilerende MFO het stuk ‘Benchmark’ componeerde. De andere muziekstukken die zijn gespeeld in elk dorp zijn; ‘Admiral Spirit’, ‘Thank you for the Music’ van ABBA en ‘Fox from the North’ waarin het bekende lied ‘Ik kom ut Fryslan’ is te herkennen.

  In Makkinga werd de dorpentocht afgesloten. Met zon en veel publiek. Daar werd ook tevreden terug gekeken op een mooie muzikale dag, die met veel goede hulp van vrijwilligers en goede wil een bijzondere dag werd. (bron Nieuwe OOstellingwerver juni 2015)

  Muziekvereniging Excelsior Donkerbroek meets pop en classic 2015

  In een goed gevulde zaal in het Witte Huis in Donkerbroek heeft muziekvereniging Excelsior afgelopen zaterdag 18 april haar jaarlijkse uitvoering gegeven. Thema was Pop Meets Classic. Elk te spelen stuk werd op humoristische wijzen voorzien van achtergrondinformatie van dirigent Koop Schokker.

  Openingsstuk was het Largo van Vivaldi ( winter uit de vier jaargetijden). Een stemmig begin van een avond vol afwisseling van pop- en klassieke nummers. Zo passeerde het stevige nummer Game of Thrones de revue, naar het sfeerstuk Largo from the New World Symphony. Uiteraard ontbraken bekende nummers als Summer in the City ( van Lovin' Spoonfull, en de onlangs overleden Joe Cocker), Puttin'on the Ritz, en het pittige stuk De Bolero ook niet. Het orkest kan terugzien op een prima uitvoering, aldus de dirigent.

  Kerst en Top 2000 Concert

  In plaats van ons “Rondje Haule” op de laatste repetitie avond voor de Kerst, willen we dit jaar eens binnen blijven. Het is wel de bedoeling om de Haulenaren te trakteren op onze muzikale bijdrage rond de feestdagen en daarom nodigen wij u van harte uit om ons December Concert bij te wonen.

  Op zaterdag 20 december in de Dorpskerk van Haule, aanvang 19.45 uur speelt MV Excelsior Donkerbroek o.l.v. dirigent Koop Schokker muziek voor rond de Kerst en Top 2000. Met de medewerking van het smartlappenkoor Elser Smart o.l.v. Jannie Bakker wordt het een gevarieerd programma, zodat het zeker de moeite waard is om te komen.

  Ook de dorpsgenoten van MV Excelsior Donkerbroek zijn uiteraard welkom, maar voor de thuis blijvers is er een alternatief. Dit jaar houden we, als het weer een beetje meewerkt, op dinsdag avond 23 december een “Rondje Donkerbroek”.

  De Magie van de Muziek

  Zaterdagavond 12 april kwamen er in het Witte Huis te Donkerbroek ongeveer een kleine honderd toeschouwers de uitvoering van Excelsior aanschouwen. De avond werd begonnen met de saxofoonsolo Yakety Sax, waarbij Gert-Jan Schokker zijn kunsten liet horen op de altsax. Gevolgd door de concertmars Froonacker’s Pride. Ook werd jubilaris Aukje Bergsma in het zonnetje gezet Aukje is 40 jaar lid van de vereniging en ook is zij 14 jaar bestuurslid geweest Zij is gehuldigd met een gouden speldje en een oorkonde van de OMF.

  Lokaal bekende goochelaars Rene en Marianna die speciaal voor deze avond een prachtige act hadden samengesteld. Zij toverden zangeres Marlies Booyink uit een levensgrote hoge hoed. Ook zagen we indianen en vele andere vreemde dingen voorbij getoverd worden.

  Marlies zong het prachtige liedje van Adele, Someone like you, waarbij het korps de zangeres begeleidde. Later op de avond vertolkte ze Wings van Burdy en zong ze samen met haar eigen gitarist Jesse het prachtige Sacrifice van Anouk.

  Tevens zong Marlies het bekende liedje Cups ( When I’m gone) waarbij twee kleine koksmeisjes en het publiek de bijbehorende act met de bekertjes lieten zien.

  Herinneringen werden opgehaald op de noten van North and South, waarbij slagwerkers Geert Schokker en Geert Zigterman samen de stokken ter hand namen. Deze laatste heeft door een spoedcursus als paukenist deze zware trommels onder bedwang kunnen houden. Ook werd het publiek naar het verre oosten en westen geleid door de stukken Dakota waarbij indianen door de zaal vlogen en bij The Rivers of Babylon waarbij het publiek visioenen van de woestijn en de rivier de Nijl kreeg voorgeschoteld.

  Door de prachtige klanken en de bekende liedjes uit de medley God Save The Queen heeft Excelsior laten horen dat er Magie in de muziek zit, en samen met dirigent Koop Schokker muziekaal zeker nog veel mooie concerten hoopt te geven.

  Voorzitster Wietske Tuinstra, bedankte na afloop alle gasten en genodigden en zeker niet te vergeten alle bezoekers en nodigt iedereen uit om de volgende keer weer te komen, want Excelsior beloofd er dan weer een feest van te maken.

  Zaterdag 1 februari 2014

  Excelsior Donkerbroek bezoekt wederom Rikkingahof in Oosterwolde.

  Zaterdagmiddag 1 februari werden de bewoners van Rikkingahof vanaf half 4 getrakteerd op een swingend optreden van Muziekvereniging Excelsior uit Donkerbroek. Nu alweer voor de tweede keer op rij gaf Excelsior een speciaal concert aan het begin van het jaar in de grote zaal van Rikkingahof.

  Er werd een gevarieerd programma uitgevoerd, waarbij echte oldtimers en nieuwe werken werden gepresenteerd. De middag werd geopend door Ein bisschen Frieden, en Gabriela’s Song.De echte meezingers konden niet ontbreken, zoals Droomland van Willy Alberti en Johnny Jordaan en De klok van Arnemuiden, het Slavenkoor natuurlijk Hello Mary Lou. Verder werd er voor het eerst de Froonackers Pride uitgevoerd, dit is een echte concertmars waarbij Excelsior goed laat zien dat ook marsmuziek nog leeft onder jong en oud.

  Speciaal voor deze middag voerde Excelsior nogmaals het solostuk The Cavalier op, waarbij dirigent Koop Schokker zelf zijn instrument aan de lippen zette. Hiervoor moest hij het dirigeerstokje overgeven aan een vrijwilliger. Hiervoor werd massaal de kleine Daniel Stoker aangewezen, die pas 4 jaar oud is. Daniel heeft korps en solist heel erg goed gedirigeerd, waardoor dit stuk ook weer goed uitgevoerd kon worden.

  Echte moderne pophits, zoals You’ll be in my heart en I do it for you werden ook iedereen enthousiast ontvangen. Verder kon het publiek nog genieten van The Sound of Italy met bekende thema’s als O Sole Mio en Funiculi Funicula een Napolitaans volkslied.

  Zo rond een uur of 5 waren echte de laatste noten geblazen, en heeft Excelsior belooft ook volgend jaar weer ruimte in de agenda vrij te houden voor de zeer enthousiaste bewoners van Rikkingahof.